Annan vaxning · Kroppsvaxning | Wax Brazil

Annan vaxning · KroppsvaxningBrasiliansk vaxning


Brasiliansk vaxning


Brasiliansk vaxning


Brasiliansk vaxning


Inför din vaxning

Kroppens intimare delar är givetvis inte allt man kan vaxa. Många män väljer att vaxa sin bröstkorg eller rygg. Att vaxa ben, armar och armhålor är också vanligt.

Hårstrålängden är viktig. Man bör ha en hårväxt om ca 7 mm för optimal vaxning. Om du få ett nyp-tag i håret med fingrarna är det tillräckligt långt. Längre hårväxt kan trimmas av dig hemma före besöket eller göras på plats av terapeuten. Om du nyligen har rakat dig bör du vänta 3 veckor, vilket är den tid det tar för håret att växa ca 7 mm.

Om din vaxning

Vi på Wax Brazil använder oss av både varmvax och kallvax. Man börjar mestadels med varmvax, som hettas upp för att lättare kunna bredas över huden med spatel. Sedan dras vaxmassan bort, varvid vax och de flesta av hårstråna följer med. Därefter utförs sedan finvaxning, med kallvax som ligger inuti en hygiensk vaxkassett som rullas över huden så en tunn vaxhinna bildas. Terapeuten vidhäftar en speciell pappersremsa ovanpå och drar hastigt bort remsan varvid vax och kvarvarande hårstrån följer med. I t.ex. ansiktet används för det mesta endast kallvax.

Efter vaxningen behandlar terapeuten din hud med en speciell mjukgörande olja samtidigt som vaxrester på huden avlägsnas. Eventuella kvarstående hårstrån plockas bort med pincett. Hela behandling sker under noggranna hygieniska förhållanden med sterila pincetter, engångshandskar, engångsspatlar etc. Fråga gärna oss om du har funderingar kring valet av vax. Vid medicinska frågor kan du som alltid konsultera vår läkare helt kostnadsfritt.

Efter din vaxning

Du bör undvika att sola, bada eller träna under det första dygnet efter din vaxning eftersom hårsäckarna är öppna och därmed mottagliga för bakterier. Använd inte deodoranter och parfymer och duscha helst i svalt vatten.

Det händer att hudirritation uppstår efter vaxning, särskilt efter första gången. Denna kan visa sig som en rodnad eller i form av hårsäcksirritationer som visar sig som små prickar på huden. Detta är helt ofarligt och försvinner normalt inom tre dygn. Vid tveksamhet eller funderingar kan du alltid konsultera vår läkare kostnadsfritt.

Vaxning och hygien

Naturligtvis fäster vi på Wax Brazil särskild vikt vid hygien. Inför varje vaxning byts skyddspapperet på liggdynorna ut. Pincetter och liknande spritas och steriliseras. Vi använder alltid fräscha vaxkassetter, engångshandskar, engångsspatlar etc. Dr Sam Ariastam som är vår medicinskt ansvarige läkare ansvarar för de hygienisk-medicinska frågorna hos Wax Brazil i Stockholm. Har du frågor kring hygien och vaxning kan du konsultera honom kostnadsfritt.

Gör det ont?

Både ja och nej. Första gången gör vaxning ont. Dina hårsäckar är då "original" och är därför lite hårda, plus att hårstråna är grova. Och alla hårstrån rycks samtidigt. Andra gången har du nybildade mjuka hårsäckar och tunna hårstrån som följer med utan motstånd. Dessutom växer hår i faser, alla hårstrån växer inte samtidigt. Det är därför bara hälften så många hårstrån som rycks vid andra besöket. Redan vid detta andra besök kan du alltså räkna med en tämligen smärtfri vaxning. Om du sedan låter vaxa dig regelbundet tröttas hårsäckarna ut alltmer och behandlingen blir med tiden så gott som smärtfri.

Terapeuterna hos oss på Wax Brazil har uppemot femton års erfarenhet av vaxning. Vi gör allt för att ditt besök hos oss ska bli så behagligt som möjligt. För att göra det lättare första gången kan du om du vill ta ett par smärtstillande tabletter någon timme innan besöket. Har du frågor kring smärta i samband med vaxningen kan du konsultera vår medicinskt ansvarige läkare. Konsultationen är givetvis kostnadsfri för våra kunder.

Kunden har alltid rätt

Det gamla talesättet "kunden har alltid rätt" anammar vi i vårt professionella arbete på Wax Brazil i Stockholm oavsett om du gör brasiliansk vaxning eller annan vaxning såsom kroppsvaxning. Vi är givetvis lyhörda för dina synpunkter. Du ska känna dig absolut nöjd och belåten efter din behandling hos oss. Har det blivit hudirritationer, rodnader på huden eller oönskat resultat efter din brasilianska behandling tar vi dig givetvis tillbaka på ett återbesök. Vid behov kan du konsultera vår medicinskt ansvarige läkare Dr Sam Ariastam helt kostnadsfritt.

Kuriosa: Vaxningens historia

I Mellanöstern har i många århundraden vaxning av kvinnokroppens hår ansetts vara god hygien. Det finns även arkeologiska bevis för könshårsborttagning i det forntida Indien. Den vaxning som utförs i Mellanöstern görs med remsor av tyg och sockervax. Just sockervax är skonsamt mot huden, men inte speciellt effektivt. Begreppet Brazilian Wax myntades i modern tid av skönhetssalongen J Sisters på Manhattan, grundad 1987 av sju systrar från just Brasilien.

Brasiliansk vaxning började i Sydamerika som bikinlinevaxning som så småningom blev mer omfattande och inbegrepp även de intima delarna av underlivet. Att Brasilien blev föregångslandet i detta avseende är förståeligt. Att kunna visa sig på stranden ren och hygienisk hör till kulturen och levnadssättet. Kravet från filmindustrin med s.k. hollywoodvaxning påverkade det hela varvid den nuvarande brasiliansk vaxningen med vaxing av hela underlivet samt vaxning mellan skinkorna blev helt accepterat.

Prisexempel

Vaxning av Rygg: 375:-
Vaxning av Bröstkorg: 375:-
Vaxning av Hela Benen: 395:-
Vaxning av Halva Benen: 295:-
Vaxning av Hela Armarna: 245:-
Vaxning av Halva Armarna: 195:-
Vaxning av Armhålor: 195:-
Vaxning av Maglinje: 100:-
Vaxning av Överläpp: 100:-
Möhippa: 995:-
Svensexa: 1295:-

Vill du se alla våra priser och kanske boka en tid? Klicka här.